Tuesday, 24 April 2012

Dear God

Assalamualaikum.

Sekarang nak cakap-cakap tentang band Avenged Sevenfold. Ada yang tak kenal band ni?? Uishh siapa tak kenal A7x memang kesian. Lagu-lagu dia best gilerr okeh. Dengar sekali, automatik otak suh replay, search lirik dan hafal. HAHA. Punyalah best lagu dia kan. Baik hafaz al-Quran atau hafal nota daripada hafal lagu kan kan kawan-kawan?^^, Well, aku tak lah die hard fanatic fan band ni, tapi aku sangat suka lagu-lagu dia. Lagu sahaja okeh. Eh, bukan-bukan, vokalis dia sekali. Hehe. Tapi yang tang tatu tu, aku tak suka. Amat tak suka, walaupun mereka yang bertatu tu cakap "I'm sexy and i know it". Tak sexy pun lah! Seksa badan adalah. Pastu nampak pelik bila kulit ada banyak-banyak warna. Ok that's enough Fatin.

Band ni dah lama tertubuh. Pada tahun 1999. Asal diorang California, United States. Banyak lagu diorang yang famous amos, tapi aku tak tahu kesemuanya. My favs; M.I.A, Seize The Day, Afterlife, Gunslinger and of course Dear God! Meh nyanyi sama-sama! Lirik dah ada tu. :P



Smart. Smart. Smart vokalis dia! Matt Shadows.. @_@

A lonely road crossed another cold state line
Miles away from those I love, purpose hard to find
While I recall all the words you spoke to me
Can't help but wish that I was there, back where I'd love to be, oh yeah

Dear God, the only thing I ask of You
Is to hold her when I'm not around, when I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her and now I wish I'd stayed
Cause I'm lonely and I'm tired, I'm missing you again, oh no, once again

There's nothing here for me on this barren road
There's no one here while the city sleeps and all the shops are closed
Can't help but think of the times I've had with you
Pictures and some memories will have to help me through, oh yeah

Dear God, the only thing I ask of You
Is to hold her when I'm not around, when I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
I left her when I found her and now I wish I'd stayed
Cause I'm lonely and I'm tired, I'm missing you again, oh no, once again

Well, some search never finding a way
Before long they waste away
I found you, something told me to stay
I gave in to selfish ways
And how I miss someone to hold when hope begins to fade

A lonely road crossed another cold state line
Miles away from those I love, purpose hard to find

Dear God, the only thing I ask of You
Is to hold her when I'm not around, when I'm much too far away
We all need the person who can be true to you
I left her when I found her and now I wish I'd stayed
Cause I'm lonely and I'm tired, I'm missing you again, oh no, once again




A7x nak wat konsert tour kat Sunway Lagoon 29hb April ni, dibawakan oleh Tune Talk. Bagi die hard fan diorang, tunggu apa lagi? Tiket berapa ringgit? Haa, tiket bagi konsert Tour A7x dijual pada harga RM 88, RM 128, RM 158, RM 198, dan RM 258 dan sudah pun mula dijual oleh Tune Talk pada hari Sabtu yang lepas di Stadium Putra Bukit Jalil. Ni first Asia tour diorang tau! First okeh, first. Cepat-cepatla korang yang berminat tu pegi beli tiket ek.. Kang kalau da habis, menangis tak berlagu pulak.

p/s: Sob sob.. Aku pun nak pegi jugak.... T__T

Okbai.

3 comments:

  1. xpernah taw pun band nihh


    ahahah...kesian sungguh kan.,.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olohh..kite gurau je awk..=)

      Delete
    2. Mgkin band ni tak terkenal mana kt malaysia sbb dia band underground..

      Delete